Brugse Zot

Quan Maximiliano arriba a Bruges a la primavera de 1488 per suprimir una revolta, la gent de Bruges apresen al príncep. Un cop alliberat, Maximiliano pren represàlies prohibint festes i celebracions. Per apaivagar-lo, la ciutat de Bruges organitza una gran celebració en honor seu, amb una gran cavalcada plena de bufons i persones amb aspecte de bojos. Tot seguit li van sol·licitar la seva anuència per celebrar festivitats i per construir un nou manicomi. Què els va respondre Maximilià? “Tanqueu totes les portes de Bruges, que ja tenen un manicomi!”

Des de llavors, la gent de Bruges tenen el sobrenom de “bojos de Bruixes” (Brugse Zotten). El mateix torna a aparèixer una vegada i una altra al llarg de la història d’aquesta ciutat. Amb el llançament de la cervesa , la cerveseria De Halve Maan recorda als ciutadans de Bruges la seva història amb una picada d’ullet.

 

Des de elinvento juntament amb Hijos de Rivera, S.A.U. (distribuïdor de la marca a Espanya) hem realitzat els darrers dispensadors per a l’emblemàtica cervesa belga, tant la Dubbel Bruin com la Blond.

Tags: